Microferma prepelite Satu Mare


Du-te la cuprins

Retete prepelite

Retete

Reteta prepelite cu bacon la cuptor

Ingrediente:

prepelite
bacon
piper
sare/delikat
foi de dafin
verdeturi (oregano, busuioc, marar)sau ce va place
ulei
vin alb 1 pahar

Mod de preparare:

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.

Nu este obligatoriu sa le lasam cateva ore cu condimente daca sunt tinere, dar asa ele au timp sa-si ia gust de la mirodenii carnea sa se mai fragezeasca (daca sunt mai batrane) si sunt mult mai gustoase.
Se infasoara fiecare prepelita in cate o felie de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.

Prepelitele se pun in tava, se mai adaugam putin ulei peste ele, vin, foi de dafin si se acopera cu folie, dupa care se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 1 ora.
Din cand in cand se mai stropesc cu putin sos din tava pentru a nu se usca baconul.

Se pot servi cu orice fel de garnitura sau chiar simple, sunt atat de gustoase ca nu mai au nevoie de nimic altceva langa ele.

Prepelite cu mujdei de usturoi

6 prepelite
100 ml ulei sau unt
piper boabe
foi de dafin
1 ceapa mica

Prepelitele se taie jumatati si se prajesc putin pe toate partile. Se adauga 10 boabe de piper negru, 1 foaie mica de dafin, 1 ceapa mica.

Se prepara inabusite in ulei sau unt si cand sunt gata se adauga mujdei de usturoi.Se servesc cu mamaliguta calda.

Prepelita in sos alb

Ingrediente:
5 prepelite, 100 g unt, 200 g smantana, 2 galbenusuri. 50 g lamaie, 25 g faina, 25 g mustar, piper boabe, foi de dafin, sare,

Mod de preparare:

Se curata prepelitele si se taie jumatati, in lungime; se sareza putin si se pun intr-un vas cu unt pentru inabusire.
In timpul inabusirii se agita usor cratita sau se intorc cu furculita pina ce devin rumene pe toata suprafata.
Se adauga faina desfacuta cu apa rece, piperul boabe, foile de dafin si zeama de lamaie; se adauga un pahar de supa de legume. La sfarsit se adauga smantana amestecata cu mustar si cu galbenusul, continuindu-se inabusirea cateva minute. Cand sunt gata se scot, se pun in vasul de servire si se strecoara sosul deasupra.
Se pot servi cu cartofi natur si vin rosu.

Prepelite la Frigare

Ingrediente:
6 prepelite
Cateva frunze de vita
200 g slanina
6 felii de paine
1 lingura unt
Sare

Mod preparare:

1. Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite. Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.
2. Se pune ficatul inauntru cu putina sare. Se invelesc intai intr-o frunza de vita de vie unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult. Se leaga cu ata.
3. Se pun cate 2-3 pe frigari mici de lemn. Se frig pe gratar la foc iute. Cand sunt gata, se scot de pe frigari, se desfac atele, se scoate frunza de vita.
4. Se presoara cu sare. Se servesc cu slanina in care au fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.

Acasa | Produse | Tratament | Retete | Galerie foto | Contact | Harta site


Submeniu:


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal